automedia.investor.bgAmi One е по-малък от Smart Преди година френският производител Citroen

...
automedia.investor.bgAmi One е по-малък от Smart Преди година френският производител Citroen
Коментари Харесай

Пуснаха електрическа кола за едва 12000 лева

automedia.investor.bg

Ami One е по-малък от Smart 

Преди година френският производител Citroen сподели шоу-кара Ami One, а в този момент компанията показа и неговата крайна версия, която ще се появи в серийно произвеждане. Тя би трябвало да стане въплъщение на новото виждане за градска подвижност.

Двуместният електрически автомобил е по-малък на размери от Smart, като дължината му е 2410 мм, широчината - 1390 мм, а височината - 1520 мм. Идеята за този модел е спестовност на средства - както при създаването, по този начин и при производството и по тази причина той има изцяло идентични плъзгащи се порти. Прозорците се отварят ръчно, същото се отнася и за настройките на външните огледала. На този декор общоприетият стъклен покрив наподобява като разкош.

 Citroen Ami

Салонът е оптимално банален - има две седалки, като само тази на водача може да се мести напред. Вместо приборен панел има дребен екран, а аудиосистема е е сменена от станция, в която се включва смарт телефон. Има два багажника - един зад седалките и втори пред пасажера до водача. Кабелът за зарядното е вграден в дясната заднат част на каросерията.

Юридически Citroen Ami е лек квадроцикъл, който може да се ръководи след навършване на 16 година, а във Франция - даже на 14 година Затова и характерностите му са лимитирани. Машината е оборудвана с електромотор с мощ 6 кВт/т (8,2 к.с.), като тежестта без батерия е 425 кг. Максималната скорост е 45 км/ч.

 Citroen Ami

Поставеният под пода литиево-йонен аккумулатор с потенциал 5,5 кВт/ч би трябвало да обезпечи 70 км пробег, като зареждането от общоприета мрежа лишава 3 часа. Съвременни системи за сигурност като ABS и въздушни възглавници няма, защото по закон те не са наложителни за квадроцикли.

От Citroen нареждат Ami преди всичко като опция на скутерите, велосипедите и публичния превоз, като негоите приемущества са закрития салон и съществуването на отопление. Още напролет тези машини ще се оферират от принадлежащата на концерна PSA компания за каршеринг Free2Move против 26 евроцента на минута. Възможно е и подписване на дълготраен контракт, като за 4 години абонаментът ще бъде по 20 евро на месец.

Традиционни продажи също ще има, като при потребление на държавната дотация от 900 евро във Франция цената на Citroen Ami ще е към 6000 евро. За съпоставяне, сега електрическият квадрицикъл Aixam струа 14 900 евро. В същото време, по автомобилни стандарти Ami не е чак толоква на ниска цена, защото във Франция за 8150 евро може да се купи нов седан Dacia Logan. 

Снимки: Citroen

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили ва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР